Niet taffelen… maar investeren in een nieuwe toekomst

In normale tijden draait de economie in ons land goed. Nu is het anders. Op sommige plaatsen moet men zich uit de naad werken, elders is de bedrijvigheid zeer slapjes. Het zal hard werken zijn om na Corona alles terug in de plooi te krijgen. Bedrijfsleiders zullen er alles aan doen om hun zaak te redden. De economische wetmatigheid, een bedrijf moet winst maken om te blijven bestaan, zal her en der tot ontslagen leiden. Hopelijk doen de bedrijfsleiders dit niet in het belang van de aandeelhouders, maar wel om het bedrijf en tewerkstelling te redden. Het valt op hoe mensen die nog aan het werk zijn, ernstig begaan zijn met hun bedrijf en zich voluit inzetten. Mooi toch!

Heel anders lijkt het te verlopen met het bestuur van ons land. De story met de reeks ministers die allemaal iets met gezondheid te maken hebben en dus iets over mondmaskers wilden zeggen, is pijnlijk. Hoeveel regeringen hebben wij trouwens?  

Nu wordt het hoog tijd dat politici timmeren aan een nieuwe heldere en kordate federale regering. Zoniet zal de politieke besluiteloosheid de economische en sociale schade na Corona alleen maar pijnlijk uitdiepen. Wat een getaffel, zou men in Heusden zeggen. Er moet geïnvesteerd worden in een nieuw economisch elan met respect voor en in het belang van mens, samenleving en onze planeet. Er moet ook dringend meer geïnvesteerd worden in de zorg en in het sociaal weefsel van de samenleving.

Zolang het eigen gelijk en eigen behoud van sommige politieke partijen groter is dan ’s landsbelang, ons aller belang dus, wordt een regering vormen erg moeilijk.  We hebben geen regeringen te kort in ons land, wel krachtige politici die democratisch en met open vizier ons land, de economie en de samenleving naar een nieuwe toekomst leiden. 

Ward Ceyssens, diaken en KWB Heusden
Rudi Reynaert, voorzitter KWBLeopoldsburg-Heppen

#digitaledeelkast

Foto door Bill Oxford via Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: