Luisteren als een openstaan voor God

Geloof ontstaat uit het luisteren naar de Heer. Als wij niet luisteren, is het onmogelijk naar zijn wil te handelen. Als dit fundamentele aspect van het geloof ontbreekt, vormen wij in onze geest het beeld van een God die niets anders is dan een projectie van onze verlangens.

In dit boek God spreekt in de stilte van het hart, heeft Emilio Grasso het thema van het luisteren, een wezenlijk element om het geloof te beleven, willen onderstrepen. ‘Iemand die christen wil zijn’, schrijft de auteur, ‘dient zich alleen maar te geven aan het luisteren als een openstaan voor God. In die zin is luisteren al geloven. Wie er eenmaal van overtuigd is dat hij uit zichzelf niets heeft, maar dat alles van God komt, die voelt dat dit het enige is dat God van hem vraagt: naar Hem luisteren.’

Luisteren naar God wil zeggen vanuit het diepst van het hart erkennen dat de ware criteria diegene zijn die Hij ons voorhoudt. Wij moeten ze ten diepste begrijpen en de beste manier ontdekken om ze te beleven. Zo zullen al onze handelingen een concreet antwoord zijn op Gods woord, dat religieus – met een hart dat bereid is om het te ontvangen – wordt aanhoord. Alleen op die manier zal het woord kunnen veranderen in daden die de werkelijkheid om ons heen zullen veranderen.

Om te luisteren moet men echter binnen in zichzelf en rondom zichzelf stilte scheppen en dat is een wezenlijke voorwaarde.

Bron: http://www.missionerh.com/site/index.php/nl/rubrieken/studiecentra/publicaties/461-god-spreekt-in-de-stilte-van-het-hart

Het boek van Grasso is verkrijgbaar in de winkel van het PIC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: