Lourdesbedevaart: getuigenis van een brancardier

Bij het overlijden van ons vader schreven wij, de kinderen, destijds op het bidprentje: “Hij was trouw aan ploeg en kruis, hij leefde voor altaar en haard”. Dat was krachtig samengevat het boerenleven thuis. Hier mochten wij als kinderen opgroeien, het tekende ons voor de rest van ons leven. De pastoor kwam er nog als priester aan huis en anderen deelden mee als het “pensenkermis” was.

Toen we na ons huwelijk in onze huidige parochie kwamen wonen, geraakten we snel in contact met de pastoor: Minderbroeder pater Raymond Elsen. Hij was de man van de straatpastoraal: tussen de mensen bezig zijn en zo God laten aanvoelen zonder over God te spreken. Gaandeweg leerde ik via hem Franciscus van Assisi kennen. Franciscus werd en is mijn grote inspirator. Vooral het verhaal van Franciscus in de kerk van San Damiano, waar God hem vraagt deze kerk opnieuw op te bouwen, is voor mij een basis, al kan ik misschien zelf nauwelijks 2 stenen op mekaar krijgen.

In een vereniging, waarvan ik ook lid ben, is de opdracht: “pro fide, pro utilitate hominum”, of: “voor het geloof en voor het nut van de mensen”. In feite zijn dit voor mij twee opdrachten die onlosmakelijk met mekaar zijn verbonden.

Zo wil ik verder blijven voortdoen en zo kwam ik ook in contact met de mijnwerkers-brancardiers en ging ik in 2017 voor de eerste maal mee naar Lourdes als brancardier en ben ik nu hier voor de tweede maal. Hopelijk kan ik dit in de toekomst nog verder blijven doen, want ook hierin zie ik de vervulling van die twee opdrachten.

Willy

Meer weten over de jaarlijkse bedevaart naar Lourdes?
Surf naar www.lourdeslimburg.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: